profesores julio 2016

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Rafael Larraín


(+56 2) 2354 4140

larrain@uc.cl


TÍTULO Y GRADO ACADÉMICO:

  • Doctor Ciencias Animales. University Of Wisconsin-Madison, Estados Unidos.
  • Magister Ciencias Animales.Pontificia Universidad Católica De Chile, Chile.

PUBLICACIONES DESTACADAS:
  • Arias, R. A., Catrileo, A., Larrain, R., Vera, R., Velasquez, A., Toneatti, M., France, J., Dijkstra, J. and Kebreab, E. 2015. Estimating enteric methane emissions from Chilean beef fattening systems using a mechanistic model. Journal of Agricultural Science 153:114-123.
    Disponible
    http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=9498446&fileId=S0021859614000240
  • Elmes, C.A., O.H. Bustamante, F.G. González, R.E. Larraín and M. Gandarillas, 2014. Effects of Ractopamine plus Amino Acids on Growth Performance, Carcass Characteristics, Meat Quality, and Ractopamine Residues of Finishing Pigs. Ciencia e Investigación Agraria 41(3): 297-308
    Disponible
    http://rcia.uc.cl/index.php/rcia/issue/view/155
  • Montalvo, C.P., N. H. Díaz, L. A. Galdames, M. E. Andrés y R.E. Larraín. 2011. Short communication: Effect of vitamins E and C on cortisol production by bovine adrenocortical cells in vitro. Journal of Dairy Science 94 (7): 3495-3497 (ISI* = 2.952)
  • Larraín, R.E., D.M. Schaefer, S.C. Arp, J.R. Claus, and J.D. Reed. 2009. Finishing steers on diets based on corn, high-tannin sorghum or a mix of both: feedlot performance, carcass characteristics and beef sensory attributes. Journal of Animal Science 87:2089–2095 (ISI* = 2.587)
  • Larraín, R. E., D. M. Schaefer, M. P. Richards, and J. D. Reed. 2008. Finishing steers with diets based on corn, high-tannin sorghum or a mix of both: color and lipid oxidation in beef. Meat Science 79: 656-665 (ISI* = 2.342)
  • Larraín, R. E., D. M. Schaefer and J. D. Reed. 2008. Use of digital images to estimate CIE color coordinates of beef. Food Research International 41: 380-385 (ISI* = 2.507)
  • Larraín, R. E., C. G. Krueger, M. P. Richards and J. D. Reed. 2008. Color changes and lipid oxidation in pork products made from pigs fed cranberry juice powder. Journal of Muscle Foods 19 (1): 17-33 (ISI* = 0.546)
  • Larraín, R.E., M.P. Richards, D.M. Schaefer, L.L. Ji, and J.D. Reed. 2007. Growth performance and muscle oxidation in rats fed increasing amounts of high-tannin sorghum. Journal of Animal Science 85: 3276-3284 (ISI* = 2.587)

Libro

  • Larraín, R., y E. Vargas Bello, 2013. Composición de Carne Bovina Nacional. Pontificia Universidad Católica de Chile y Fundación para la Innovación Agraria, Santiago de Chile. Disponible:
    http://www.carnebovina.uc.cl
PROYECTOS:

  • 2014-2015. Estudio de valoración de atributos de la carne bovina en Chile. Concurso Nacional Estudios y Proyectos de Innovación Agraria, Fundación para la Innovación Agraria. Investigador Responsable.
  • 2012-2015. Use of rumen-protected tryptophan as stress modulator: effects in stress response of steers and stress-related characteristics of beef, FONDECYT - FONDECYT-REGULAR, Código 1120724. Investigador Responsable.
  • 2011-2013. Estudio de Composición de la Carne Bovina Nacional. FUNDACIÓN PARA LA INNOVACIÓN AGRARIA (FIA). Investigador Responsable.
  • 2011–2013. La ruralidad en la Araucanía actual: análisis de la dinámica y diferenciación económica, incorporando la perspectiva intercultural, social y de políticas públicas en Cautín Sur, Región de la Araucanía. VICERRECTORÍA DE INVESTIGACIÓN PUC 2011-2013. Co-investigador.
  • 2011-2012. I Concurso de Proyectos de Valorización de la Investigación en la Universidad (VIU). Acreditación de huella de carbono para sistemas de producción bovina. FONDEF – CONICYT. Investigador Responsable